Tu întrebi. Eu răspund

1. Ce se intâmplă în prima ședință?

Prima întălnire este un prilej pentru a ne cunoaște, pentru a-ți exprimă motivele care te-au determinat să începi acest demers, simptomele de care suferi în clipa de față și evoluția lor de-a lungul timpului.
În cadrul ei te invit să vorbești cât mai spontan posibil, având convingerea că ești într-un cadru de siguranță și confidențialitate, despre viața ta, despre familia în care ai crescut,despre relațiile importante și întâmplările care au avut un impact asupra ta. Toate aceste informații vor ajuta să stabilim împreuna obiectivul procesului terapeutic.

2. Cât durează o ședință de psihoterpie?

Ședința de psihoterapie durează 50 de minunte, care va fi programată prin telefon sau e-mail Contact.
În cazul în care anulezi ședința în ziua programării, acea ședință se va achita integral, deoarece ora respectivă ti-a fost dedicată în mod special ție. Anularea ședinței cu minim 24 de ore înainte te degrevează de orice obligație financiară.

3. Care este frecvența ședințelor de psihoterapie?

Procesul terapeutic poate dura între 6-20 de ședințe, pe parcursul a câtorva luni, cu o frecvență de o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de alegerea pe care tu o faci. După un timp vom stabili împreună frecvența întânirilor noastre.

4. Care este diferența dintre psihoterapie și coaching?

Activitatea de coaching se concentrează pe soluțiile problemelor din prezent generând un plan de acțiune pentru viitor, iar psihoterapia rezolva problemele din prezent explorand trecutul, identificand cauzele problemelor.
În coaching nu se abordează tulburările psihice sau psihiatrice, stări depresive, anxietate patologică, dar și alte tipuri de dezechilibre emoționale puternice.
În sesiunile de coaching focalizarea este strict pe prezent și viitor, pe obiective și soluții.
La psihoterapie mergem să ne rezolvăm o problemă, la coaching mergem că să ne atingem potențialul.
Psihoterapia tinde să răspundă inițial la întrebarea “DE CE?”, pe cand coaching-ul răspunde întâi la intrebarea “CUM?”
Coach-ul este persoana care reușește, printr-un proces creativ și provocator, să inspire clienții să-și maximizeze potențialul personal si profesional, orientându-l către acțiune.