Psihoterapie individuală

Ce este psihoterapia individuală?

”Cine privește în exterior visează, cine privește în interior se trezește” (Carl Gustav JUNG)

O călătorie unde împreună, alături de un psihoterapeut intri într-un proces de explorare, de conștientizare care te ajută să depașești anumite etape dificile ale vieții, să înțelegi ce ți se întâmplă, să recâștigi libertatea de a face alegeri, de a gândi, de a acționa.
Psihoterapia se adresează persoanelor care își doresc să învețe cum să gestioneze mai bine evenimentele din viața sa, propriile emoții și comportamente, celor care se află într-un impas al vieții, dar si celor care iși doresc să exploreze calea autocunoașterii, a dezvoltării personale. Calea spre autocunoaștere ne ajută să dezvoltăm relații pozitive în familie și relațiile sociale.

Într-un spațiu de încredere, de non judecată, de confidențialitate, psihoterapia înseamnă o întâlnire cu Tine, cu Sinele tau și cu povestea ta de viață.
Scopul psihoterapiei este de a obține un mai bun control al propriei vieți, o adaptare mai flexibilă în fața schimbărilor ce survin.
Psihoterapeutul face echipa cu ține pentru a te ajută și susține. Te ajută să cunoșți situația, problema, resursele, limitele, soluțiile și să poți alege un drum. Să accepți ceea ce nu poți face, să ai curajul să încerci ceea ce îți era teamă. El te acceptă așa cum eșți, îți este alături, te susține, te ajută să îți explici ce se întâmplă cu tine și îți pune la dispoziție instrumentele necesare pentru a-ți depăși problemele și pentru a-ți armoniza viața.

”Între stimul și răspuns există un spațiu. În acel spațiu se află puterea de a ne alege răspunsul. În răspunsul nostru stau dezvoltarea și libertatea noastră” (Viktor Frankl)

Ce putem depăși împreună?

Sunt alături de tine când te întâlnești cu situații precum:

stări de anxietate, depresie, atacuri de panică;
tulburari obsesiv-compulsive;
dificultăți relaționale și de comunicare interpersonală;
timiditate, lipsa încrederii în sine;
sentimente de inferioritate, devalorizare;
pierderea reperelor și/sau scopului in viață;
perioade de tranziție în viață / schimbari majore;
stres: personal, profesional, posttraumatic, financiar, existential.